Kristin i våra tankar

Den 6 april 2003 tvingades vår dotter Kristin Aasa lämna oss, alldeles alldeles för tidigt. Föräldrar ska inte behöva uppleva sina barns död. Under åren som följer far många tankar genom våra huvuden. Upplevelser bearbetas och erfarenheter lagras. I den här bloggen försöker jag förmedla en del av våra tankar i tiden efter Kristin.

Pappa Lars-Göran

måndag, december 26, 2005

Julen

Julen - barnens högtid. Idag är det annandag jul och trots allt gick julafton och tillsammans med Kristins mormor och morfar åt vi god mat och delade ut julklappar. Det var den tredje julen utan Kristin och även om saknaden efter henne är fruktansvärt stor kunde vi ha en stund av gemenskap och glada skratt. Jag tror att det är väldigt viktigt att man kan tillåta sig att skratta och ha trevligt. Vi glömmer inte bort Kristin för det.
Saknaden blir ju inte mindre en dag som julafton. Kristins glada skratt, förtjusningen och tacksamheten över en fin julklapp hon önskat sig klingar högt i våra öron även om vi inte kan se henne.

Hela annandagsmorgonen har det varit program på TV från minneshögtiderna efter de som omkom i Tsunamin i Asien för ett år sedan. Många anhöriga beskriver sin sorg och allt känns så bekant. Prästen Lennart Koskinen sade att "din sorg är just din sorg. De som gått före oss har det bra. De har inte ont och de vill nog att vi ska försöka gå vidare med våra liv". Anhöriga kliver fram och säger att det smärtar att inte vänner och bekanta vågar kontakta dem eller frågar hur de har det. Vi tycker precis samma sak. Var inte rädd att ta kontakt med oss eller andra i samma situation. Det värsta som kan hända har hänt. Vi behöver er alla omkring oss!